MARATON

 Lungime aprox. 43 km cu diferență de nivel pozitivă de 2410 m. Startul este din Parcul central al stațiunii Slănic Moldova si urmează traseul: Parc central – Valea Slănicului – Valea Pufu – Valea Dofteana – Muntele Cleja – Valea Ciunget – Culmea Ciungetului – Vf. Nemira Mare (1649 m) – Saua Nemira – Vf. Nemira Mică (1627 m) –Vf. Șandru Mare (1640 m) – Culmea Căprioarei – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – – Părtia de schi Nemira – Parc central.

maraton.jpg
Heading 6

Taxa de participare:

până pe 01 Mai 2022  100 Ron

1 Mai- 1 iunie  110 Ron

1 – 20 Iunie 130 Ron
La fața locului in limita locurilor disponibile 150 RON

DESCRIERE TRASEU

START din Parcul Central

 

Se începe cu 1,5 km de asfalt (fals plat înceout la 500 m alt.) și apoi despărțirea de cros .

La confluența Slănicului cu pârăul Pufu se parcurge drumul forestier de pe valea acestuia din urmă, aproximativ 3 km. Din capătul acestuia se merge pe o potecă care urmărește firul pârâului și la final urcă o coastă pe partea dreaptă printr-o pădure deasă de molid pana la km 5,5 .

O coborâre scurtă de 1,5 km pe un drum forestier care coboară în valea Dofteanei și vine primul punct de alimentare PA1 (La Salarie).

Urmează a doua urcare, de aprox. 2 km, se intră în pădure (+300 m) și se urcă piciorul de munte spre vârful La Cireș (1063 m), la piramida geodezică. (km 9). Vârful este acoperit de pădure și în jur se pot observa urme ale războiului, tranșee sau amplasamente de tunuri.

Urmează o coborâre de aprox. 1,5 km (-150 m). Traseul își schimbă direcția către sud pentru 220 m prin pădurea rară și coboară apoi spre dreapta, în valea Dofteanei.

Urmează o parte dificilă urcarea spre  vf Nemira Mare (1649 m) - 8 km  cu +800 m. după care se ajumge  pe platou, sub vârf (km 18) al doilea punct de alimentare PA2.

Se aleargă în continuare pe Șaua Nemirei, Poarta Vânturilor, cum este numită zona de oamenii din aceste locuri, desparte vârful Nemira Mică (1627 m) la sud de vârful Nemira Mare (1649m) la nord. Se deschide priveliștea către împrejurimi, în nord se văd varfurile Fârcu Mare si cel Mic; dincolo de valea Uzului și de lac Vârful Lapos și Munții Ciucului, spre est valea Dofteana în sud Nemira Mică și Șandru Mare iar în vest Apa Roșie.

Urmează Culmea Căproarei către Șandru Mare- km 25 unde veții găsi al treilea punct de alimentare PA3, o coborîre pe un drum de altitudine medie numai bun de alergat, downhill de la 1600m la 560 m

Urmează o coborare foarte tehnica, dificilă, drum de exploatare , bolovănos și cu panta ce ajunge si la peste -40%... coborârea duce către PA4 la Popasul touristic Camping aproape de intrarea in Slănic-Moldova, dupa care traseul se intersectează cu cel de Cros cu urcare grea pe Quitters Hill în varful căreia este un punct de hidratare PH1 urmată de o alergare pe potecă prin padurea mirifica de mesteceni urmată de o coborare cu schimbari de direcție si pantă destul de aspră, care duce catre un drum forestier ce coboară până în zona Dobru la PA5 aprox . km 39

Urmează ultima parte cu o urcare prin pădure direct in capatul de sus al partiei de schi care are cam 1 km lungime, si panta de 20-25%

Iar ultima parte un 1 km de asfalt vă va duce înapoi in Parcul central unde vă asteptam cu medalia mult meritată si tot ce aveti nevoie pentru a sarbatori efortul si frumusetea acestei alergări.

 

...

CROS

Lungime aprox 14 km cu diferență pozitivă de nivel de 700 m. Startul este din Parcul central al stațiunii Slănic Moldova si urmează traseul: Parc central – Valea Slănicului – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – Pârtia de schi Nemira – Parc central.

cros.jpg

Taxa de participare:

până pe 01 Mai 2022  90 Ron

1 Mai- 1 iunie  100 Ron

1 – 20 Iunie 120 Ron
La fața locului in limita locurilor disponibile 150 RON

0purple logo office.png